Abbott BV

Technical Service Specialist BeNeLux - Hoofddorp

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 27-03-2018 Functiecategorie ICT - Services & Support
Standplaats Hoofddorp Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris marktconform
Abbott is een wereldspeler op het gebied van gezondheid en streeft ernaar mensen niet alleen een langer, maar ook een beter leven te geven. Bij Abbott werken wereldwijd circa 94.000 medewerkers in 150 landen aan een divers portfolio op het gebied van diagnostiek, medische hulpmiddelen, voeding en medicijnen.

Bij Abbott heb je de mogelijkheid een positieve impact op de wereld te realiseren in een uitdagende baan met toegevoegde waarde. Je maakt deel uit van een zeer succesvolle en alom gewaardeerde organisatie die bepalend is voor de toekomst van gezondheidszorg. Realiseer je potentieel!

Abbott Diagnostics is toonaangevend op het gebied van in-vitro diagnostica en biedt een breed scala aan innovatieve instrumenten, systemen en tests. Onze klanten zijn laboratoria, bloedbanken, ziekenhuizen en klinieken. Onze producten bieden naast het automatiseren ook gemak, kosteneffectiviteit en flexibiliteit. Abbott levert hiermee een significante bijdrage aan het transformeren van de praktijk van medische diagnostiek.

Om onze missie te blijven omzetten in daden zijn wij zoek naar een full-time (40 uur):

Technical Service Specialist BeNeLux

De Technische Service Specialist verleent 1e- en 2e lijns support aan onze klanten. Ook ben je verantwoordelijk voor de (de) installaties, reparaties en hardware- en/of software-upgrades. Na een uitgebreide opleidingsperiode zal je als volwaardig lid van het service-team optreden waar Teamwork zeer hoog in het vaandel staat.

Je werkgebied omvat de gehele BeNeLux. Je hebt de beschikking over een auto, laptop, telefoon en/of Ipad en je zit veel bij klanten. Je woonplaats is minder relevant, omdat de werkzaamheden zowel thuis, in het veld als op ons kantoor in Hoofddorp/Wavre uitgevoerd kunnen worden.

Jouw voornaamste taken en verantwoordelijkheden?

  • Je bent verantwoordelijk voor 1e- en 2e lijns support (specialistische interventies).
  • Het plannen en uitvoeren van planmatige onderhoudsactiviteiten.
  • Bij huidige en nieuwe klanten site inspecties uitvoeren voor het installeren en deinstallateren van instrumenten.
  • Plannen, uitvoeren en documenteren van hardware en software-updates.

Wat zoeken wij?

  • Een kandidaat met minimaal een bachelor's degree in de Informatica, Geneeskunde, Farmacie, Scheikundige Technologie is te prefereren of werkervaring in een vergelijkbare positie.
  • Je hebt een ervaring als Technisch Service Specialist in dezelfde of een vergelijkbare branche.
  • Je hebt uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels. Kennis van de Franse taal is een pre.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met gebruik van analytische tools en software.

Wat hebben wij jou te bieden?
Wij bieden jou een goed salaris. Ook krijg je van ons een Individueel Keuzebudget (IKB) met daarin een vakantietoeslag, 13e maand, bijzonder verlof en extra vakantiedagen.

Hoe solliciteer je?
Graag ontvangen wij je reactie als je interesse hebt in deze vacature, in werken bij Abbott en je herkent je zelf in het bovenstaande profiel. Je kunt solliciteren met je CV en motivatie via de 'Solliciteer' button. Graag ontvangen wij je reactie zo spoedig mogelijk. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Meltem Cakir.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Services & Support
Branch(es) Farmaceutisch
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Hoofddorp, support medewerker, technisch medewerker

Contactgegevens

Contactpersoon Meltem Cakir
Telefoon 0031-623219465

Vestigingsplaats

Solliciteer