Abbott Laboratories

Process Engineer Aseptic - Zwolle

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 10-01-2018 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Zwolle Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 40 Salaris marktconform
Abbott Laboratories Zwolle produceert en ontwikkelt een volledig pakket aan medische voedingen, afgestemd op de specifieke voedingsbehoeften van de patiënt. Het assortiment bestaat uit drink- en sondevoedingen zoals EnsureTM Plus en Jevity®, uit ziektespecifieke voeding waaronder Prosure®, en uit drink- en sondevoeding voor kinderen. Binnen de Liquid Productie van Abbott Zwollle zijn wij op zoek naar een nieuwe collega, die helpt om de Liquid Productie te verbeteren tot operational excellence. Daarom zoeken wij een:

Procestechnoloog Aseptic in Zwolle

Wat ga je doen?

De Liquid Productie produceert medicinale voedingen in diverse verpakkingen op basis van aseptische en autoclaaftechnieken. Als procestechnoloog ben je specialist in complexe proces - en /of verpakkingstechnologie en voer je grootschalige verbeter- en vernieuwingsprojecten uit. Jij speelt een belangrijke rol bij het voorbereiden en implementeren van een totaal nieuwe productielijn en bij de uitbreiding en verbeteringen van bestaande productielijnen. In deze functie zijn je belangrijkste resultaatgebieden aseptische technologie, procesoptimalisatie, project management, deelname aan investeringsprojecten en introductie van nieuwe processen. Er vindt in een internationale omgeving uitwisseling plaats (best practices) tussen de Zwolle en andere productielocaties.

Wat worden jouw taken en VERANTWOORDELIJKHEDEN?
 • Je speelt een belangrijke rol in de 60% volumegroei van de Liquid Productie van Abbott Zwolle en je leidt projectteams bij grote of complexe projecten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het implementeren van proces technologische veranderingen in het productie proces.
 • Je geeft proces technische ondersteuning aan nieuwbouwprojecten en je zorgt voor de proces technische voorbereiding van projecten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en valideren van processen en methodieken voor de productie.
 • Je ondersteunt productie met technische en professionele expertise op gebieden die gerelateerd zijn aan beschikbaarheid, prestatie, voedselveiligheid, kwaliteit, procesveiligheid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van tools zoals OEE, SMED, Lean en 6Sigma en HACCP.
 • Je voert incident onderzoek uit op het gebied van EHS.
 • Je signaleert verbeter en optimalisatiemogelijkheden d.m.v. onder andere data analyse en Lean en 6Sigma technieken in het productieproces en het uitwerken van verbetervoorstellen; maakt hierbij gebruik van SPC.
 • Je ondersteunt de Operationele Groep Liquid bij het opstellen, plannen, uitvoeren en evalueren van het productie verbeterportfolio en jaarplan voor product- en proceskwaliteit op basis van geformuleerde bedrijfsdoelen, trends, klachten, ideeën en analyses.
 • Je signaleert, analyseert, identificeert en rapporteert proactief trends en structurele knelpunten binnen het eigen aandachtsgebied.
 • Je traint en coacht werknemers gericht op continu verbeteren, eigenaarschap en zelfsturing.
 • Je borgt in samenwerking met relevante partijen de implementatie van nieuwe en of gewijzigde procedures.

Wie zoeken wij?
 • Je beschikt over een opleiding op HBO niveau in de richting van levensmiddelentechnologie, chemie, microbiologie of een vergelijkbare opleiding.
 • Je hebt ruime ervaring binnen de voedings- of procesindustrie en met aseptische technologie
 • Je hebt kennis en (bij voorkeur) ervaring met het gebruik van data analyse en SPC (statistische proces controle), implementatie en overdracht naar werkvloer.
 • Je hebt kennis van PLC procesbesturingssystemen, bij voorkeur SCADA.
 • Bent in staat zelfstandig complexe projecten uit te voeren.
 • Je bent een voortrekker binnen de operational excellence
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend.

WAT HEBBEN WIJ JOU TE BIEDEN?
Wij bieden jou een goed salaris. Ook krijg je van ons een Individueel Keuzebudget (IKB) met daarin een vakantietoeslag, 13e maand, bijzonder verlof en extra vakantiedagen.

HOE SOLLICITEER JE?
Graag ontvangen wij je reactie als je interesse hebt in deze vacature, in werken bij Abbott en je herkent je zelf in het bovenstaande profiel. Je kunt solliciteren met je CV en motivatie via de Solliciteer-button. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Meltem Cakir, Senior Recruiter via recruitment.netherlands@abbott.com
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Farmaceutisch
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden Vacature, fulltime, Zwolle, volumegroei, projecten.

Contactgegevens

Contactpersoon Meltem Cakir
Telefoon 0031-623219465

Vestigingsplaats

Solliciteer