Abbott Established Pharmaceuticals

Coordinator Validatie en Kalibratie - Olst

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 23-08-2018 Functiecategorie Techniek - Werkvoorbereiding (B...
Standplaats Olst Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 40 Salaris Goede arbeidsvoorwaarden
Abbott Biologicals Olst is wereldwijd verantwoordelijk voor het afvullen van lactulose, de productie van hormoonpreparaten en het formuleren van Mebeverine. Daarnaast wordt op de vestiging het griepvaccin Influvac® afgevuld en vindt er contract manufacturing plaats. Voor deze producten geldt Abbott Biologicals in Olst als hét center of excellence. Voor onze Validatie Support afdeling zijn wij op zoek naar:

Coordinator Validatie en Kalibratie

Waar kom je te werken?
De afdeling Validatie Support is verantwoordelijk voor het bewaken van de operationele farmaceutische (kwaliteits) standaarden met betrekking tot validatie en kalibratie. De missie van het team is er voor zorgen dat alle apparatuur als (steriele) vul- en verpak machines, luchtbehandelingssystemen, sterilisatoren en utilities (bv. water, stoom, stikstof), die gebruikt worden voor het produceren van farmaceutische produkten onder aseptische condities, zich in een gevalideerde en gekalibreerde status bevindt volgens de geldende kwaliteitsregimes en GMP vereisten.

Je komt te werken in een team bestaande uit een aantal Validatie Engineers waar de sfeer open en informeel is. Het team valt bij ons onder de Technology, Engineering & Validation groep.

Wat ga je doen als Coordinator Validatie en Kalibratie?
Je levert een bijdrage aan de implementatie van het validatie beleid bij Abbott Olst, opdat structureel aangetoond kan worden dat processen, installaties en utiliteiten volgens de vastgestelde specificaties van Abbott en volgens Europesche en Amerikaanse wetgeving functioneren. Je voert (her)validaties en/of kalibraties uit van onze bestaande apparatuur of coordineert deze. Vanwege de diverse activiteiten en fabrieken op onze vestiging zijn de werkzaamheden zeer afwisselend en divers.

Tevens ben je een vervanger voor de Validatie en Kalibratie Engineer indien dit noodzakelijk is of wanneer extra assisentie vereist is.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?
 • Uitvoeren van (her)validaties volgens een (evt zelf geschreven) protocol dat volgens de GMP standaarden opgesteld is, volgens de planning die in de Validatie Master Plannen afgesproken is.
 • Het maken van duidelijke en heldere afspraken over de planning en methode van implementatie met de produktie afdelingen en alle andere interne en externe partijen die betrokken zijn bij de (her)validatie.
 • Je monitoort de kwaliteitsaspecten van uitgevoerde (her)validaties uitgevoerd door interne of externe bedrijven, of bij interne of externe inspecties van de processen.
 • Rapporteren, evalueren en uitleggen van afwijkingen aan Quality Assurance en de Productie Specialist (evt. uitvoeren van extra analyses wanneer nodig).
 • Het maken van aanbevelingen met betrekking tot de kwaliteit van apparatuur of processen.
 • Deelnemen aan vergaderingen met de produktie afdelingen om een verbeteringsprogramma op te zetten en te implementeren.
 • Continu verbeteren van methodes, procedures, apparatuur en technieken van de afdeling Validatie Support.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe technieken en methodes voor routine, niet-routine en project werk.
 • Review documentatie mbt kalibratie: dataverantwoordingsformulieren, kalibratie certificaten van derden, SAP informatie.
 • Assisteren en uitvoeren van kalibraties volgens de vastgestelde planning.
 • Vervangen van de Kalibratie Engineer (aan-en afmelden, vrijgifte, verzenden en ontvangen van meetapparatuur, begeleiden externe leveranciers bij uitvoeren kalibraties)

Wat voor kennis en ervaring neem je mee?
 • Je hebt een technische mbo opleiding afgerond richting bijvoorbeeld Farmaceutisch Technicus, Laboratoriumtechniek of Meet- en Regeltechniek;
 • Stage- en/of werkervaring met kalibraties en validaties is een pré;
 • Je hebt affiniteit met technische apparatuur;
 • Ervaring in het werken met SAP, Solid en/of Trackwise is een pré;
 • Je werkt zelfstandig, nauwkeurig en gestructureerd;
 • Je bent communicatief sterk en hebt een vriendelijke en open houding richting je interne- en externe klanten;
 • Je hebt een flexibele werkhouding;
 • Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal.

Interesse?
Solliciteer online via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Werkvoorbereiding (Berekening/Planning)
Branch(es) Chemische
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Abbott Established Pharmaceuticals

Vestigingsplaats

Solliciteer